O mnie
VeganKa
O blogu
Skontaktuj się
Skontaktuj się
Jedz Jak Lubisz
23:06
Twoje imię:
Twój adres e-mail:
(wymagane)
Wiadomość:
(wymagane)
0 komentarze :
Prześlij komentarz
Subskrybuj:
Posty ( Atom )
Szukaj
Inne przepisy
Tofurnik karmelowy
Chciałam zrobić klasyczny tofurnik , ale okazało się, że brakuje mi mleczka kokosowego więc.. musiałam improwizować. Z tej improwizacji wy...
Pasztet z ciecierzycy i białej fasoli
Kolejny pasztet, który zachwyca smakiem. Powinien zasmakować każdemu, kto lubi eksperymentować z warzywnymi pieczeniami. Łatwo się kroi i i...
Makaron cannelloni z mielonym tofu
Co zrobić z tofu, pomidorów i szpinaku? Ja proponuję makaron cannelloni nadziewany tofu (które wciela się w rolę mięsa) z sosem pomidorowym...
Ciasto marchewkowe z kremem z nerkowców
Długo nie mogłam się zebrać, żeby zrobić to ciasto w wersji roślinnej.. w końcu się udało i to z bardzo dobrymi efektami! Pyszne, wilgotne ...
Kotlety sojowe à la kaczka z jabłkami
Okazuje się, że kotlety sojowe nie muszą być nudną ostatecznością- trzeba tylko mieć na nie pomysł. Odpowiednie przyprawy i obróbka termicz...
Pralinki Bounty
Kolejna próba stworzenia nadzienia idealnie naśladującego batonik Bounty- w końcu udana! Masa kokosowa jest delikatna, słodka, wilgotna i m...
Pizza inaczej- Calzone
Włoskie Calzone to pizza zawijana podobnie jak pierogi. Innymi słowy.. podwójny sos, podwójny farsz i podwójne cieniutkie ciasto- brzmi c...
Tofu w marynacie
Tofu to ser sojowy, który zawiera bardzo dużo białka roślinnego. Smak tego sera jest całkowicie neutralny, a więc można używać go zarówno n...
Domowe przetwory cz. I
Koniec lata zbliża się dużymi krokami- dla części osób to powód do smutku, ale dla mnie jest to idealny czas żeby zabrać się za gromadzenie...
Co dziś na obiad? cz. II
Kolejna część serii z obiadowymi inspiracjami. Tym razem jest to prawdziwy miszmasz pomysłów: od frytek i surówki Coleslaw po tradycyjne p...
Coprights @ 2016,
Blogger Template
Designed By Templateism | Distributed By
Blogger Template
0 komentarze :
Prześlij komentarz